Midsummer Night Lecture 2012 door Rietveld Landscape

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft Rietveld Landscape uitgenodigd voor de jaarlijkse Midsummer Night Lecture op 29 juni (19.30 uur). Voor deze lezing nodigt De Academie steevast een spreker uit die een interessante bijdrage levert aan het vakdebat. In voorgaande jaren waren onder anderen Ton Schaap, Gino Zucchi, Michael van Gessel, Michel Desvigne en Hans Kollhoff te gast.


Ronald en Erik Rietveld zijn de drijvende krachten achter het ontwerp- en onderzoeksbureau Rietveld Landscape. Het jonge bureau toont hoe in tijden van crisis toch nieuwe opgaven gevonden kunnen worden. Het won prestigieuze prijzen als de Prix de Rome voor Architectuur en de Rotterdam Designprijs. Hun inzending ‘Vacant NL’ voor de Architectuurbiënnale van Venetië deed wereldwijd veel stof opwaaien en speelt een belangrijke rol in het vakdebat over innovatief hergebruik van leegstaande gebouwen. De titel van hun lezing is ‘Naar een nieuwe agenda voor architectuur’ / ‘Towards a new agenda for architecture’.

A Midsummer Night at the Academy
De lezing van Rietveld Landscape is onderdeel van het evenement ‘A Midsummer Night at the Academy’. Op het programma staan verder de opening van de tentoonstelling Living Landscape en optredens van o.a. Jasper van Damme Trio, The Organic Soul, DJ Jules de la Courgette en DJ Eindbaas.

Tijdstip en locatie
Vrijdag 29 juni 2012, aanvang 19.30 uur, in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213. Voertaal is Engels. Entree € 10, - (passe partout). Reserveren is niet mogelijk.

Delen