Informatieavond over de Voorbereidende cursus Stedenbouw en Landschapsarchitectuur

Gepubliceerd op

De Academie organiseert op donderdag 17 november een informatieavond voor studenten die interesse hebben in de vierjarige masteropleiding stedenbouw of landschapsarchitectuur. De cursus is bedoeld voor studenten die in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen en willen doorstromen naar een van de reguliere masteropleidingen.

De Academie organiseert op donderdag 17 november een informatieavond voor studenten die interesse hebben in de Voorbereidende cursus stedenbouw of landschapsarchitectuur. De cursus is bedoeld voor studenten die in hun vooropleiding belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden missen en willen doorstromen naar een van de reguliere masteropleidingen.

Je bent bijvoorbeeld planoloog met gedegen kennis van ruimtelijke ordening, maar je mist ontwerpvaardigheden. Of je hebt gestudeerd aan een kunstacademie, waar je je creativiteit en ontwerpvaardigheden volop hebt ontwikkeld, maar waar je onvoldoende hebt geleerd over planten, landschap of ruimtelijke ordening. Met deze voorbereidende cursus kun je je vakkennis en ontwerpvaardigheden op een zodanig peil brengen dat je kunt doorstromen naar een vierjarige masteropleiding Stedenbouw of Landschapsarchitectuur.

Cursusprogramma
De cursus bestaat uit twee workshops van zeven dagdelen; twee blokken van acht weken met een ontwerpstudio, een collegeserie en verschillende excursies en een eindtoets. De voorbereidende cursus beslaat, inclusief huiswerk, naar schatting 300 uur. Alle onderwijsonderdelen worden gegeven bij de Academie van Bouwkunst, met uitzondering van de excursies.

Tijdstip en locatie
Donderdag 17 november, aanvang 18.00 uur, in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De Academie is goed bereikbaar met de auto en ov. Routebeschrijving.

Lezing Carolyn Steel
Na afloop kunnen deelnemers om 20.00 uur een lezing bijwonen van architect Carolyn Steel (University of Cambridge) en bestseller auteur van The Hungry City: How Food Shapes our Lives. De lezing maakt onderdeel uit van de reeks Capita Selecta: 'New Conditions for Urbanism'.

Aanmelden

Deelname is gratis. Stuur je aanmelding via e-mail aan Brecht Goeman via brecht.goeman@ahk.nl. Meer informatie over het programma van de voorbereidende cursus vind je op de www.academievanbouwkunst.nl. Delen