Capita Selecta Living Landscape: Alan Berger

Gepubliceerd op

Landschapsarchitect Alan Berger (VS) is de tweede spreker van de Capita Selecta-reeks 'Living Landscape'. Berger is professor aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology en oprichter van P-REX, een denktank die zich buigt over ecologische ontwerpoplossingen voor grootschalige landschapsinterventies.

donderdag 16 september, aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Landschapsarchitect Alan Berger (VS) is de tweede spreker van de Capita Selecta-reeks 'Living Landscape'. Berger is professor aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology en oprichter van P-REX, een denktank die zich buigt over ecologische ontwerpoplossingen voor grootschalige landschapsinterventies.

Alan Berger zal spreken over de vaak grootschalige gevolgen voor het milieu in derdewereldlanden die het resultaat zijn van verre politiek-economische activiteiten. Aan de hand van luchtfoto's, kaarten en GIS demonstreert Berger hoe met ecologische landschapsinterventies vervuild, geïndustrialiseerd gebied opnieuw kan worden ingericht voor adaptief gebruik.

Living Landscape
Onder invloed van de vele transformaties die het landschap ondergaat spreekt een groeiend aantal wetenschappers tegenwoordig over landschap als geleefde praktijk, ofwel als ‘levend landschap’. In de Capita Selecta-reeks ‘Living Landscape’ gaan experts uit de landschapsarchitectuur in op de veranderde betekenis van landschap en op het vak van ontwerper.

Tijdstip en locatie
De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: undefinedAcademie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De toegang is gratis.

Programma

9 september: Thomas Oles (VS)

16 september: Alan Berger (VS)

23 september: Charles Waldheim (VS)

30 september: Eleanor Fawcett en Mark Brearley (VK)

7 oktober: Chris Reed (VS)

14 oktober: Ken Smith (VS)

Delen