Programma Music, Space & Architecture

Gepubliceerd op

Music, Space & Architecture is een interdisciplinair samenwerkingsproject van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Stichting Noorderkerkconcerten en ARCAM. Op het programma staan o.a. lezingen, concerten, films en een expositie waarin de symbiose tussen muziek en architectuur centraal staat.

Music, Space & Architecture is een interdisciplinair samenwerkingsproject van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Stichting Noorderkerkconcerten en ARCAM. Op het programma staan o.a. lezingen, concerten, films en een expositie waarin de symbiose tussen muziek en architectuur centraal staat.

De jubilerende stichting Noorderkerkconcerten organiseert in september een reeks concerten met ruimtelijke muziek van 1600 tot nu, met het eigentijdse commentaar daarop van compositiestudenten van het Conservatorium van Amsterdam. De concerten worden ingeleid door bekende architecten als Herman Hertzberger (18 september) en Sjoerd Soeters (25 september). Daarnaast worden in het Orgelpark verschillende concerten gegeven.

Een expositie en de Museumnacht 2010 bij ARCAM brengen bezoekers in contact met theorieën over muziek en ruimte, geluidskunst, stadsgeluiden en de beleving van het spelen en luisteren naar muziek – met Xenakis en Stockhausen, concertzalen, koptelefoons en stilte. De expositie is te bezoeken tussen 25 september en 13 november 2010.

Op zondagmiddag 3 oktober wordt in filmtheater The Movies de film ‘Berlin, die Sinfonie der Groszstadt’ (1927) van Walter Rutthman vertoond. Deze gefilmde symfonie van beelden en indrukken van een grote stad geldt als een uniek document uit de experimentele periode van de zwijgende film. De originele partituren bij de film zijn verloren gegaan, maar de componisten Kweksilber en Van Oostrom bedachten hun eigen muzikale invulling die zij live ten gehore brengen.

Kijk voor het volledige programmaoverzicht op de website van undefinedARCAM.

Delen