Capita Selecta: Music, Space & Architecture

Gepubliceerd op

In de tweede aflevering van de Capita Selecta-lezingenreeks Music, Space & Architecture van de Academie van Bouwkunst, is op donderdag 8 april filosoof en musicoloog Albert van der Schoot te gast. Van zijn hand verschenen tal van publicaties over muziektheorie en esthetica. In zijn lezing spreekt Van der Schoot over de historie van muziek en architectuur in de kunsten en de filosofie.

In de tweede aflevering van de Capita Selecta-lezingenreeks Music, Space & Architecture van de Academie van Bouwkunst, is op donderdag 8 april filosoof en musicoloog Albert van der Schoot te gast. Van zijn hand verschenen tal van publicaties over muziektheorie en esthetica. In zijn lezing spreekt Van der Schoot over de historie van muziek en architectuur in de kunsten en de filosofie.

Capita Selecta Music, Space & Architecture
In zeven lezingen wordt de relatie tussen architectuur en muziek verkend. Vanuit beide vakgebieden zal op verschillende niveaus de beleving van ruimte onderzocht worden. Daarbij komen zowel de innerlijke en sociale ervaring als de architectonische en de stedenbouwkundige aan bod. Deskundigen uit uiteenlopende vakgebieden zullen de relatie tussen muziek, ruimte en architectuur vanuit hun discipline én ervaring bespreken.

De Capita Selecta-lezingen zijn openbaar en vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, 1011 PG te Amsterdam. De voertaal is Engels.

Na afloop van elke lezing wordt door Sebastian Janusz (architect en musicus) en Machiel Spaan (hoofd masteropleiding Architectuur) een schaduwprogramma georganiseerd met muziek en performances.

Music, Space & Architecture wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Academie van Bouwkunst, Stichting Noorderkerkconcerten en Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). De relatie tussen muziek, ruimte en architectuur is onderwerp van een reeks verkenningen en publieksactiviteiten. De serie omvat onderzoeks- en onderwijsprojecten, lezingen, concerten, performances en een expositie.

Kijk op de website van ARCAM voor het volledige programma.

Delen