Capita Selecta: Alexander Pols over Hans Kollhoff

Gepubliceerd op

De Nederlandse architect Alexander Pols vervangt de Italiaanse Cino Zucchi aanstaande donderdag tijdens de Capita Selecta-lezing. Pols zal spreken over projecten van het Berlijnse architectenbureau van prof. Hans Kollhoff in Nederland.

donderdag 27 november 2009, 20:00 uur, Academie van Bouwkunst

De Nederlandse architect Alexander Pols vervangt de Italiaanse Cino Zucchi aanstaande donderdag bij de Capita Selecta-lezing. Pols zal spreken over projecten van het Berlijnse architectenbureau van prof. Hans Kollhoff in Nederland.

De titel van de lezing luidt 'Restoring cities; recent projects of Hans Kollhoff in Holland.' Alexander Pols (Rotterdam 1973) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en Southbank University in Londen. Na zijn afstuderen heeft hij bij verschillende Duitse bureaus in Berlijn gewerkt. Sinds 1998 is hij werkzaam bij het Berlijnse architectenbureau van prof. Hans Kollhoff en leidt hij de Nederlandse vestiging van het bureau. Hij geeft les aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en is lid in de welstandscommissie van Amstelveen.

Capita Selecta- Control
Het grootste deel van de bouwopgave in Nederland zal in het komende decennium binnenstedelijk worden gerealiseerd. De roep om stedenbouw die deze opgave met precisie vormgeeft en materialiseert is groot. De Capita Selecta-reeks 'Control' onderzoekt welke rol de stedenbouwkundige in deze ‘maak’-stedenbouw nu eigenlijk speelt en welke middelen kunnen worden ingezet om de kwaliteit van de stedelijke ruimte te definiëren en te controleren.

Tijd en locatie
donderdag 27 november 2009, 20.00 uur.
Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, Amsterdam

De toegang is vrij, reserveren is niet mogelijk.


Delen