Academie van Bouwkunst toont afstuderend talent

Gepubliceerd op

Op vrijdag 6 november 2009 opent in de Academie van Bouwkunst Amsterdam de Afstudeertentoonstelling met projecten van studenten van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. Tijdens de opening reageert Floris Alkemade (voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture) op het tentoongestelde werk. Een jury maakt bekend welke studenten genomineerd zijn voor deelname aan de Archiprix 2010.


De Afstudeertentoonstelling is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de afstudeerprojecten van de studenten aan het publiek tentoongesteld worden in de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Een jury bestaande uit Machiel Spaan, Rogier van den Berg, Marieke Timmermans, Aart Oxenaar en visiting critic Floris Alkemade nomineren maximaal vier projecten voor deelname aan de Archiprix in 2010.

De Afstudeertentoonstelling opent op vrijdag 6 november om 17.00 uur. Na het officiële gedeelte kan de tentoonstelling bezichtigd worden en wordt een drankje geserveerd. Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, Amsterdam.

Deelnemers
Aan de Afstudeertentoonstelling nemen de volgende studenten deel: Jeroen Atteveld, René Blom, Marijke Bruinsma, Sander Dekker, Wicher Gielstra, Wilko de Haan, Wouter de Haas, Niels Hofstra, Arjan Jager, Bruce Kee, Eline Keus, Stephanie Lama, Jasper Pijls, Johan Rooijackers, Carlos Saldarriaga, Dirk Schlebusch, Svetlana Tsygankova, Jochem Verbeek, Sander Versluis, Frank de Volder, Onne Walsmit en Monique Zoer.

Archiprix
De stichting Archiprix is een samenwerkingsverband van de Nederlandse onderwijsinstellingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in Amsterdam, Arnhem, Delft, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Wageningen. Archiprix presenteert jaarlijks de beste afstudeerplannen van deze opleidingen. Aankomend talent wordt vaak voor het eerst door Archiprix gepresenteerd. De hoge kwaliteit van de prijswinnende plannen wekt de verwachting dat het talent van de deelnemers aan Archiprix een verrijking zal betekenen voor de beroepspraktijk. De winnaars van de Archiprix 2010 worden volgend jaar in juni bekend gemaakt.

Visiting critic
Visiting critic Floris Alkemade is een Nederlands architect, stedelijk ontwerper en voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture (OMA). In 2008 heeft hij een eigen bureau opgericht: FAA (Floris Alkemade Architect). Sinds 2004 is hij gastprofessor aan de Universiteit Gent en hij geeft lezingen en colleges aan universiteiten in Nederland en Frankrijk.

Datum en openingstijden
Maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling was tot en met 1 december 2009 te bezichtigen in de Omloop van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, Amsterdam.

Jeroen Atteveld, 'Thermen Westpoort'

Carlos Saldarriaga, 'Research Centre for Nanotechnology'

Delen