Academie van Bouwkunst open op Monumentendagen

Gepubliceerd op

Maak kennis met de historie van de Academie van Bouwkunst tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september 2009. Het complex aan het Waterlooplein bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen en een kantoor uit 1654 van architect Willem de Keyser. Naast een rondgang door de pakhuizen zijn er tentoonstellingen van studentenwerk en activiteiten op de historische binnenplaats.

In het kader van de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september 2009 opent de Academie van Bouwkunst haar deuren voor publiek. Het complex aan het Waterlooplein bestaat uit een rij 17e-eeuwse pakhuizen en een kantoor en vergadergebouw uit 1654 van architect Willem de Keyser. Willem de Keyser is de zoon van Hendrick de Keyser, die onder andere de Westerkerk, het Oost-Indisch huis en het praalgraf van Willem van Oranje in de Delftse Nieuwe Kerk ontwierp.

In 2007 heeft bureau Claus en Kaan Architecten het gebouw ingrijpend verbouwd. Naast een rondgang door de pakhuizen zijn er tentoonstellingen van studentenwerk en activiteiten op de historische binnenplaats. Een speciaal onderdeel van het programma is Paradise in Foam: bezoekers maken net als de studenten een eigen maquette.
 
Tijd en locatie:
zaterdag 12 en zondag 13 september 2009, geopend tussen 10 en 17 uur.
Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213.
De toegang is vrij; aanmelden is niet nodig.

www.openmonumentendag.amsterdam.nl

Delen