Dave Wendt te gast in NAi over 100 jaar Academie van Bouwkunst

Gepubliceerd op

Dave Wendt, auteur van het boek Academie van Bouwkunst Amsterdam 1908-2008 dat ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Academie verscheen, houdt op zondag 19 april een lezing over een eeuw Amsterdams architectuuronderwijs in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

Dave Wendt, auteur van het boek Academie van Bouwkunst Amsterdam 1908-2008 dat ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Academie verscheen, houdt op zondag 19 april een lezing over een eeuw Amsterdams architectuuronderwijs in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.

Aan de hand van uniek archief materiaal illustreert Wendt zijn onderzoek naar de kleurrijke geschiedenis van het Amsterdamse architectuuronderwijs met protagonisten als Kromhout, Van Eesteren, Stam, Van Tijen, Bakema, Blom, Hertzberger en Van Eyck.

Dave Wendt (Amsterdam, 1962) werd aan de UvA en het Nutsseminarium te Amsterdam opgeleid tot leraar geschiedenis. Sinds 1999 werkt hij als redacteur en projectmedewerker bij ARCAM, het architectuurcentrum van Amsterdam. Daarnaast verricht hij architectuurhistorisch onderzoek en schrijfwerk. In 2008 verscheen van zijn hand de publicatie Academie van Bouwkunst Amsterdam 1908-2008, met tekstbijdragen van Indira van t Klooster en Pieter Winters.

De lezing van Wendt maakt deel uit van de reeks Schatten@NAi, waarinarchitectuurhistorici en onderzoekers uitgenodigd worden om hun onderzoek toe te lichten aan de hand van de vondsten die ze deden in de omvangrijke collectie van het NAi.

Tijd en locatie
Zondag 19 april 2009, 14.00 uur
Bakemaserre, NAi Rotterdam
Entree: gratis op vertoon entreebewijs NAi
Reserveren: www.nai.nl/inschrijven

Delen