Crafting Circularity | Expositie: Erfgoed als toekomst

03.09.23 - 31.10.23
C. Galerie

Erfgoed is van grote waarde voor de samenleving, nu en in de toekomst. Hoe ziet dat eruit? Willen we het erfgoed laten zoals het is of kunnen we er iets aan toevoegen dat de waarde versterkt?

Dit voorjaar hebben -binnen het Europese Erasmusprogramma Crafting Circularity- 40 studenten van 5 architectuurscholen uit Nederland, België, Liechtenstein, Griekenland en Noorwegen gewerkt aan circulair-architectonische interventies in het historische polderlandschap rondom het Fort bij Aalsmeer.

Hoe is het historische landschap van het Fort bij Aalsmeer te lezen? Hoe kunnen we de beleving versterken? Als onderdeel van de Circular Tolerance workshop ontwierpen onze studenten samen met internationale uitwisselingsstudenten een week aan architectonische interventies met 2e-hands bouwmaterialen. Deze internationale samenwerking draaide om 'reverse design': Wat kun je maken met bouwelementen als een hek, roostervloer, balk, trapleuning, raamkozijn, voordeur of een verkeerspaal? De ontwerpen tonen dat maken met circulair materiaal de bodem niet aantast. Dit biedt ongekende mogelijkheden en stelt de vraag hoe we met circulair maken, extra betekenis aan erfgoedlocaties kunnen geven.

Lees meer over deze expositie.

Delen