Midsummer Night Lecture

vrijdag 08 juli 2022, 21:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Om 21.00 uur zal de jaarlijkse Midsummer Night Lecture van start gaan in de Balkenzaal. Dit jaar wordt deze lezing verzorgd door Francesco Veenstra. Als Rijksbouwmeester heeft hij de agenda De 22e eeuw begint nu opgesteld: de periode 2021-2024 wordt gebruikt om een eeuw vooruit te kijken. Niet op zoek naar mooie vergezichten, maar juist om terug te redeneren: wat moeten we nú doen. De combinatie van ver vooruitkijken én leren van het verleden helpt ons meebewegen met de voortdurende veranderingen.

De opgaven benoemd in deze agenda zijn groot. Of het nu gaat om klimaat, energie, mobiliteit, economie, landbouw, water of sociale rechtvaardigheid: we zullen anders met onze ruimte moeten omgaan.


Dit is een besloten evenement voor studenten, docenten en medewerkers van de Academie van Bouwkunst.

Delen