AHK Starterscafé | Boost your business

maandag 22 november 2021, 18:30 - 22:00 uur
AHK Culture Club
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Wekelijks duiken we in do’s & don’ts van het ondernemen. Boekhouden, tariefbepaling, subsidieaanvragen, belastingen, portfolio-opbouw, jezelf profileren…. In het AHK Starterscafé leer je hoe je dat slim en goed doet, zodat jij een vliegende start kunt maken. Vanaf dit schooljaar gratis voor studenten en net-afgestudeerden! Doe je mee?

Het AHK Starterscafé is een pop-up café in AHK Culture Club, vol extra-curriculaire workshops. Met een drankje in de hand maak je kennis met (oud-)studenten, die net als jij willen leven van hun creativiteit. Vanaf zeven uur leert een bevlogen docent je de fijne kneepjes van het ‘voor jezelf’ aan de slag gaan. Iedere maandagavond in het Nederlands; iedere dinsdagavond in het Engels. 

Wat ga je deze avond leren? 
Recensies, prijzen, de juiste mensen kennen...Hoe kom jij daar tussen? Leer in deze workshop hoe jij invloed uitoefent om beter op de kaart te komen binnen jouw vakgebied. Je leert welke factoren een rol spelen en brengt voor jezelf jouw eigen netwerk en kansen in kaart.

Over Simone van Bennekom
Simone van Bennekom is binnen de AHK-projectleider van het project ‘ondernemen’. Ze is zelf afgestuurd aan de Academie van Theater en Dans (toneelschool), heeft een eigen theatergezelschap gehad en is afgestudeerd econoom van de Erasmus Universiteit. Ze heeft ervaring als adviseur in het bedrijfsleven en creatieve sector, is ondernemer en werkt voor het innovatie & bedrijvenbeleid bij het Ministerie van Economische Zaken waarin ze zich richt op internationale marktverruiming van de Creatieve Industrie. Ze doet onderzoek en publiceert over internationalisering als groeistrategie i.s.m. de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Programma 

18:30-19:00     Een warm welkom 
Ontmoet je medestudenten, vergroot je netwerk. 

19:00-21:30     Tips & tricks 
De docent vertelt je alles wat jij als starter moet weten. Een nieuwe wereld gaat voor je open. Er ligt pen en papier voor je klaar, dus schrijf de tips & tricks meteen op. 

Aan de slag 
Stroop je mouwen maar op, we brengen het geleerde onmiddellijk in praktijk. Soms presenteert de docent een casus, maar meestal ga je met je eigen voorbeelden aan de slag. 

21:30-22:00     Napraten 
De bar is open. Praat nog even na met je medestudenten of stel je vragen aan je docent. 

Voor wie     
Het AHK Starterscafé is bedoeld voor studenten en alumni van de AHK. 

Kosten 
- Gratis voor studenten en net-afgestudeerden (na 2019). 
- € 12,50 voor AHK-alumni die voor 2019 zijn afgestudeerd. 
- € 15,00 voor externen.

Bestel nu je ticket!

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen