ONLINE: Lezingenreeks 'Arcadisch Antropoceen?' met Elizabeth Monoian en Alessandra Scognamiglio

woensdag 13 mei 2020, 19:30 - 22:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus, zal deze lezing online aangeboden worden. Studenten worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Van 29 januari tot en met 20 mei zal op de Academie van Bouwkunst de lezingenreeks C4C6 (theorie, maatschappij en ontwerp) plaatsvinden met als titel 'Arcadisch Antropoceen?'. Veertien weken lang volgen tweede en derdejaars studenten architectuur, stedenbouw en landscapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst lezingen over het onderwerp Arcadisch Antropoceen. 

Het Antropoceen is de naam die soms wordt gegeven aan ons huidige geologische tijdperk: de periode waarin menselijke activiteit de dominante wereldwijde invloed heeft op het klimaat en het milieu. De term heeft vaak een negatieve connotatie: menselijke activiteiten leiden tot de vernietiging van de planeet zoals wij die kennen. In de cursus Theorie, maatschappij en ontwerp gaan studenten de keerzijde onderzoeken: wat is het potentieel van menselijke krachten in positieve zin? Hoe kunnen we als architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten bijdragen aan een sociaal, natuur- en landschapsinclusief Antropoceen?

De lezingen zijn gekoppeld aan de verschillende lectoraten van de Academie. Sprekers zijn onder andere: Taneha Bacchin (TU Delft), Luis Callejas (LCLA), Katya Letunovskaya (Habidatum), Daniel Ibañez (Harvard GSD) en Rob Marsh (C.F. Møller Architects). Vanavond spreken Elizabeth Monoian (Land Art Generator Initiative) en Alessandra Scognamiglio (ENEA). 

Delen