1·Lectures met Lyongo Juliana

donderdag 20 februari 2020, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op 15 november 2019 opende het Curaçao Medical Center zijn deuren. Een ziekenhuis dat voldoet aan alle internationale standaarden. Tegelijk is het een echt Caribisch ziekenhuis. Architect Lyongo Juliana (directeur Caribische Regio bij OZ) is vanaf de eerste marktconsultatie in 2011 betrokken geweest bij het project. OZ heeft in samenwerking met EGM architecten dit nieuwe algemene ziekenhuis voor Curaçao ontworpen in opdracht van Ballast Nedam International.

In zijn 1·Lectures bij de Academie van Bouwkunst op 20 februari 2020 licht Lyongo Juliana niet alleen het ontwerp toe maar gaat hij ook dieper in op het realisatieproces.

Als je er vanuit gaat dat het welbevinden kan bijdragen aan de genezing van een patiënt, hoe ontwerp je dan een ziekenhuis in een klimaat en cultuur die voor de meeste leden in het ontwerpteam onbekend is? Willemstad is een van de 10 Werelderfgoed sites van het Koninkrijk der Nederlanden. Het nieuwe ziekenhuis is in de bufferzone van de site gebouwd. Wat voor implicaties heeft dit op het ontwerp gehad? Het bouwen van een ziekenhuis op een eiland dat nooit eerder zo’n groot gebouw heeft voortgebracht vergt meer dan technische en esthetische kennis. Wat kom je zoal tegen, en hoe ga je er mee om? Deze en meer vragen waar het ontwerpteam voor stond passeren de revue in Lyongo’s 1·Lectures.

Daarnaast toont Lyongo aan hoe de daar opgedane kennis ook relevant is voor de ontwerpvraagstukken waar de stad Amsterdam nu mee te maken heeft.

Datum: donderdag 20 februari 2020
Tijd: 20.00 uur aanvang lezing / 19.45 uur inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Voor lezingen die op de Academie plaatsvinden, hoeven studenten niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Taal: Engels

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Lees meer...
 

Delen