In gesprek met ... Richard Sennett

zondag 29 november 2020, 20:30 - 21:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op uitnodiging van de Academie van Bouwkunst gaat de befaamde socioloog Richard Sennett op zondag 29 november in gesprek met studenten van de academie. Het is een open gesprek aan de hand van overeenkomstige thema’s uit het werk van Sennett en de huidige vraagstukken waar de studenten mee worden geconfronteerd. Zoals bijvoorbeeld de toenemende druk op de stedelijke omgeving, de fragmentering van de maatschappij en hoe markt en mensen hun plek kunnen krijgen in de hedendaagse stedelijke omgeving? Samen léven betekent sámen vormgeven; van de structuren waarin we wonen en werken tot de openbare ruimte waarin we elkaar ontmoeten.

! Het gesprek is via Facebook livestream te volgen https://www.facebook.com/avbamsterdam

https://fb.watch/23EJco8y7g/

Een van de speerpunten van de AvB is het interdisciplinaire vakonderwijs. De ontmoeting met Sennett en de studenten architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur vindt plaats in het kader van interculturele dialogen met vakgenoten over de reikwijdte van disciplines en de kern van de vakbeoefening

 

Over Richard Sennett
De relatie tussen architectuur en sociologie staat centraal in het werk van socioloog en historicus Sennett. De Amerikaanse professor heeft talloze publicaties op zijn naam. Recent is de titel ‘Building and Dwelling’ verschenen, het laatste deel van de trilogie 'Homo Faber'; over de scheppende mens.

 

Fotocredit: Thomas Struth

 

Delen