Eindpresentatie Winter School 2020

vrijdag 17 januari 2020, 16:00 - 19:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Het eerste weekend van de Winter School 2020 hebben de studenten van de Academie van Bouwkunst deelgenomen aan performatieve gesprekken die door Building Conversation zijn ontwikkeld. Vervolgens hebben ze meer informatie over Dialogical Artworks en Relational Aesthetics ontvangen. Nu is aan hen gevraagd om in tien verschillende groepen een eigen Dialogical Artwork te ontwikkelen, waarin de relatie tussen ruimte en gesprek verder onderzocht wordt. Elke groep gaat aan het werk om een gespreksvorm/interventie te ontwikkelen en onderzoeken. Studenten worden tevens op verschillende momenten tijdens het maak- en denkproces aangemoedigd om te reflecteren en met elkaar in gesprek te gaan.

Markus Appenzeller, hoofd Stedenbouw, over zijn keuze voor deze Artist in Residence: "Door Building Conversation aan te trekken proberen we ruimte en communicatie te verbinden en zo ook directe links te leggen tussen onze disciplines en de nieuwe ervaringen die onze studenten ongetwijfeld op gaan doen om uiteindelijk betere ontwerpers te worden. Ontwerpers, die wat ze bedenken en ontwikkelen niet alleen met pen en potlood, maar ook met woorden vorm kunnen geven."

Op vrijdag 17 januari zijn de eindresultaten van de Winter School 2020 te zien en te ervaren op de Academie van Bouwkunst. Om 16:00 uur is er een gezamenlijke opening in de kantine. Daarna zijn er doorlopend en op verschillende plekken in en buiten het gebouw eindpresentaties van negen verschillende groepen te zien en te ervaren. De tiende groep zal een eindpresentatie verzorgen op de Academie voor Theater en Dans. Het gedetailleerde programma ontvangt u tijdens de gezamenlijke opening en verschijnt ook op Facebook en Instagram.

Dankzij het Artist in Residence-programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hebben we Building Conversation mogen verwelkomen als Artist in Residence voor het studiejaar 2019-2020. 

Delen