1·Lectures met Emilio Ambasz

donderdag 19 september 2019, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

De voorloper van de ‘groene architectuur’ Emilio Ambasz, zal het startschot geven voor een nieuwe 1·Lectures serie van zes lezingen in september, oktober en november 2019. Ambasz is meervoudig bekroonde architect en industrieel ontwerper, geboren in Argentinië in 1943.

Ambasz' handelsmerkstijl is een combinatie van gebouwen en tuinen, die hij omschrijft als 'groen over grijs’, waarbij architectuur en landschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij zette zich af tegen de trends van de jaren zeventig en verborg zijn gebouwen onder het gras of zette ze op boten. Deze innovatieve manier om een architectuur te creëren, die sommigen "groene architectuur" hebben genoemd, is de reden waarom zijn baanbrekende ontwerpen zo'n grote invloed hebben gehad.

‘Mijn gebouwen zijn voor mij het bewijs dat de heersende opvatting: "de steden zijn voor de gebouwen en de buitenwijken voor de parken;" een verkeerd en bekrompen idee is.’

Tot zijn repertoire behoort de Prefectural International Hall in Fukuoka Japan (1990), the Banca Degli Occhi in Venetië Italië (2009) en Cordoba House in Spanje (1975).

Datum: donderdag 19 september 2019
Tijd: 20.00 uur aanvang lezing / 19.45 uur inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Voor lezingen die op de Academie plaatsvinden, hoeven studenten niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Lees meer...

Delen