re-act / re-light

zaterdag 15 juni 2019, 21:00 - 22:00 uur
H. Pastoor van Ars kerk
Aaltje Noordewierstraat 6
Den Haag

Ruimtelijke lichtinstallaties gebaseerd op de H. Pastoor van Ars kerk van Aldo van Eyck. Hoe kan licht een ruimte bevragen en onze relatie met deze ruimte verdiepen?

Dit is de hoofdvraag in de opgave waarbij studenten van twee afdelingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten samenwerken. Architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst en Scenografiestudenten van de Academie voor Theater en Dans verkennen samen de constructie, de materialisatie, het licht, de taal, de context en de religie van de H. Pastoor van Ars kerk te Den Haag. Dit resulteert in vijf persoonlijke lichtinstallaties die de ruimtelijke ervaringen van de H. Pastoor van Ars kerk opnieuw activeren en verschillende kwaliteiten van licht herinterpreteren. De lichtinstallaties worden op 15 juni om 21:00 gepresenteerd in de H. Pastoor van Ars kerk, Aaltje Noordewierstraat 6 Den Haag.

Meld je aan via nina.knaack@ahk.nl

Delen