1·Lectures met Ana Rascovsky

donderdag 23 mei 2019, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect Ana Rascovsky is uitgenodigd om op donderdag 23 mei 2019 een bonus 1·Lectures te geven over Supersudaca – Think Tank of architecture and urbanism – om het einde van dit seizoen in te luiden. Ze wordt geïntroduceerd door Lada Hrsak, oprichter van Bureau LADA (Landscape, Architecture, Design, Action), een interdisciplinair Amsterdams bureau met de focus op architectuur.

Supersudaca
Supersudaca is een netwerk van architecten (voornamelijk Latijns-Amerikanen en allen bevriend) die er na bijna 19 jaar in geslaagd zijn samen te blijven werken, ondanks het feit dat ze verspreid zijn over verschillende landen. Supersudaca (een woordcombinatie van deugd en een discriminerende belediging voor Latijns-Amerikanen) heeft in de loop der jaren een profiel gekregen dat steeds diverser wordt in onderwerpen die van invloed zijn op onze omgeving, terwijl het tegelijkertijd een belangrijke vraag stelt: hoe kunnen we hoopvol zijn in een wereld vol wreedheid?

Over Ana Rascovsky
Ana Rascovsky, M.ARCH (Buenos Aires, 1972), voltooide een master of excellence in architectuur en stedenbouw van het Berlage Instituut Rotterdam (Nederland, 2002), een master in stedenbouwgeschiedenis van de Ecole d’Architecture de Versailles (Frankrijk, 2001) en een diploma in architectuur van de Universiteit van Buenos Aires – Faculteit Architectuur, Design en Stedenbouw (FADU-UBA, 1996). Ze ontving de French Embassy / National Arts Fund grant en samen met Supersudaca de belangrijkste subsidie van het Prins Claus Fonds. Ze is één van de oprichters van Supersudaca – Think Tank of architecture and urbanism.

Datum: donderdag 23 mei 2019
Tijd: 20.00 uur aanvang lezing / 19.45 uur inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen