Maike van Stiphout presenteert Eerste Gids voor Natuurinclusief Ontwerpen

woensdag 22 mei 2019, 20:00 - 22:00 uur
Architectuurcentrum Amsterdam
Prins Hendrikkade 600
1011 VX Amsterdam

‘Waar kunnen we nalezen hoe het moet?’ vragen mensen vaak aan Maike van Stiphout, voormalig hoofd master Landschapsarchitectuur aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst, onderzoeker bij nextcity.nl, directeur DS landschapsarchitecten, na een lezing over natuurinclusief ontwerpen. De Eerste Gids voor Natuurinclusief Ontwerpen is het antwoord op die vraag. Op woensdag 22 mei - de Dag van de Biodiversiteit – wordt deze gids nu gepresenteerd het bij het Architectuurcentrum Amsterdam. De nieuwe publicatie richt zich op landschapsarchitecten, stedenbouwers én architecten. Samen kunnen zij het verschil maken in de natuurinclusieve stad.

Naast Maike van Stiphout, auteur van de gids, spreekt Geertje Wijten, projectleider Groenvisie bij Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam, over de nieuwe gemeentelijke groenvisie. Jip Louwe Kooijmans van de Vogelbescherming Nederland geeft zijn visie op de leefomgeving van planten en dieren in Amsterdam.

Eerste exemplaar
Het complex Vertical op Sloterdijk is ontworpen in de stappen zoals beschreven in deze gids. Mede dankzij Don Murphy, architect en directeur VMX en supervisor van Sloterdijk Centrum, is het natuurinclusieve Vertical klaar voor de bouw. Het eerste boek wordt daarom aan hem overhandigd.

Dag van de Biodiversiteit | Presentatie Eerste Gids voor Natuurinclusief Ontwerp
Datum: Woensdag 22 mei
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (deur open 19.30 uur)
Locatie: Architectuurcentrum Amsterdam, Prins Hendrikkade 600
Ticket: € 7,50 via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam
Voertaal: Nederlands

Waar is de gids verkrijgbaar?
De gids kost € 25 incl. 9% BTW, exclusief verzendkosten. Bestellen via info@dsla.nl. Vermeld het aantal exemplaren, uw naam en het adres. U ontvangt dan een factuur met verzendkosten en na betaling worden de bestelling verzonden. De gids is vanaf 22 mei ook verkrijgbaar bij Architectuurcentrum Amsterdam.

Delen