1·Lectures met Ron Bakker

donderdag 11 april 2019, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Ron Bakker, medeoprichter van PLP Architecture uit Londen, gaat in zijn 1·Lectures op donderdag 11 april dieper in op de vraag hoe smart buildings de kwaliteit van onze gebouwde omgeving kunnen verbeteren.

We hebben de afgelopen jaren gezien hoe innovatieve slimme technologieën gebouwen productiever, gezonder en efficiënter maken en hoe ze ons kunnen helpen natuurlijke hulpbronnen te besparen. Toch lijken de meeste van deze technologieën niet zichtbaar deel uit te maken van de architectonische scenario’s die we in onze ontwerpen toepassen.

De vraag die we nu moeten bespreken is hoe radicale innovaties op het gebied van life sciences, mobiliteit, materiaaltechnologie, communicatie en machine-intelligentie kunnen helpen om de belevingskwaliteit van onze gebouwde omgeving te verbeteren. Hoe zullen de vervagende grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische sferen snel groeiende steden over de hele wereld prachtige, gelukkige en rechtvaardige plekken maken om te leven en te werken – voor de onze en voor toekomstige generaties.

Over Ron Bakker
Ron Bakker is een van de Founding Partners van PLP Architecture, een Londense groep van architecten, ontwerpers en denkers die waarde hechten aan de transformerende rol van ideeën en het vermogen om architectuur te inspireren. Hij heeft bekroonde gebouwen en stedenbouwkundige projecten bijgedragen aan grote wereldsteden en zijn werk – waaronder The Edge in Amsterdam – wordt alom erkend om zijn burgerlijke en ecologische reactievermogen. Ron is gepassioneerd door mensen, de architectonische kwaliteit van hun steden en de rol van nieuwe technologieën in de gebouwde omgeving.

Datum: donderdag 11 april 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen