1·Lectures met Alexander Brodsky

vrijdag 01 maart 2019, 17:00 - 18:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft de Russische kunstenaar en architect Alexander Brodsky uitgenodigd om Artist in Residence te zijn voor het studiejaar 2018-2019. Tijdens deze 1·Lectures in de middag op vrijdag 1 maart 2019 reflecteert Brodsky op de Winter School, in relatie tot zijn andere werk. Voorafgaand aan de lezing zal Sarah van Sonsbeeck de onlangs verschenen publicatie van de Winter School 2018 presenteren.

Paper Architects
Brodsky studeerde in 1978 af aan het Moskouse Architectuurinstituut en kreeg in de jaren tachtig voor het eerst internationale erkenning met zijn utopische etsen. Hij was een belangrijk lid van de zogenaamde Paper Architects. Tijdens de Winterschool 2019, een twee weken durend onderzoeks- en ontwerpprogramma in januari, bundelden alle drie de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur hun krachten, vertegenwoordigd door eerste en tweedejaars studenten.

Stad van Klei
Samen met de studenten zette Brodsky een volgende stap in een serie waar hij zich mee bezig houdt: de expressie van verbeelding en het werken met klei. Daarbij maakte elke student een fragment van een denkbeeldige stad, opgebouwd uit gematerialiseerde fragmenten van hun individuele herinneringen. Samen maakten ze een geheel nieuwe imaginaire stad. De stad van klei werd gebouwd op de binnenplaats van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst en is daar nog steeds te zien tot aan deze lezing (met een proces van verval door de natuur).

Datum: vrijdag 1 maart 2019
Tijd: MIDDAGLEZING, van 17.00 tot 18.00 uur
Locatie: Balkenzaal, Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen