1·Lectures met Reinier de Graaf (OMA) & Gert-Wim Bos (COD)

donderdag 28 februari 2019, 20:00 - 22:00 uur
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Reinier de Graaf, Architect-Partner bij OMA betreedt samen met Gert-Wim Bos, directeur bij ontwikkelaar COD, het podium op donderdag 28 februari 2019 voor een lezing over nhow, Amsterdam Rai Hotel. Het baanbrekende ontwerp met de drie karakteristieke gedraaide driehoekige volumes is afgeleid van de ooit zo typerende driehoekige reclamezuil ‘Het Signaal’ op het Europaplein. Het 1·Lectures podium verhuist ook voor deze lezing naar de OBA op het Oosterdok.

Over nhow
nhow wordt het grootste hotel van de Benelux met in totaal 650 kamers. Het complex, met onder meer een restaurant, bar en een live televisiestudio, biedt ruimte voor zowel werk als entertainment, ook na de openingstijden van evenementen in de RAI. De gevel van het hotel is gemaakt van aluminium en een vulling van glaspanelen. Het gebouw telt 24 verdiepingen, waarvan 19 verdiepingen, die elk 24 tot 36 hotelkamers herbergen. De hotellobby is verdeeld over twee verdiepingen, met op de begane grond afzonderlijk verhuurbare winkelruimten en op de eerste verdieping een hotellounge en bar.

Over Reinier de Graaf
Reinier de Graaf trad in 1996 in dienst bij OMA. Hij is verantwoordelijk voor bouw- en masterplanning projecten in Europa, Rusland en het Midden-Oosten, waaronder Holland Green in Londen (voltooid in 2016), het nieuwe Timmerhuis in Rotterdam (voltooid in 2015), G-Star Headquarters in Amsterdam (voltooid in 2014), De Rotterdam (voltooid in 2013) en de woontorens Norra Tornen in Stockholm. In 2002 was hij mede-oprichter van AMO, de denktank van OMA, en produceerde hij The Image of Europe, een tentoonstelling over de geschiedenis van de Europese Unie. Meer over Reinier de Graaf.

Over Gert-Wim Bos en COD
Gert-Wim Bos is directeur van COD, vastgoedontwikkelaar. De naam COD is een afkorting van Cradle of Development. Uit elf partijen die meedongen naar het ontwikkelen van een hotel in de Groen Zoom, de driehoek tussen de RAI, A10 en Europaboulevard, kwam uiteindelijk COD, Being Development, OMA en NH Hotel Group als winnaar uit de bus. Andere gebouwen in Amsterdam van de hand van COD zijn onder andere De Werf bij de NDSM werf, Hof Prinsengracht en het Generator Hotel.

Datum: donderdag 28 februari 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: AFWIJKENDE LOCATIE OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL, Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. Het is wel noodzakelijk om te reserveren via avb-webredactie@ahk.nl. Losse tickets via de online webshop van Architectuurcentrum Amsterdam zijn helaas uitverkocht. 
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen