Re-act / re-light in het Aldo van Eyck-paviljoen

zaterdag 8 september 2018, 20:30 - 22:30 uur
Kröller Müller Museum

De Academie van Bouwkunst en de Academie voor Theater en Dans presenteren  zes persoonlijke lichtinstallaties op 8 september in het Aldo van Eyck Paviljoen.

Hoe kan licht de ruimte vragen en onze relatie met de ruimte verdiepen?

Dit is de centrale vraag in de opdracht waaraan studenten hebben gewerkt in een samenwerking tussen twee afdelingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2017 werkten studenten van de Academie van Bouwkunst samen met studenten Scenografie aan de Academie voor Theater en Dans en verkenden het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona. Dit jaar doen studenten hetzelfde in het Aldo van Eyck Paviljoen in het Kröller-Müller Museum. Ze verkennen het gebouw in zijn constructie, materialisatie, licht, taal, tijd en context. Dit resulteert in zes persoonlijke lichtinstallaties die de verschillende kwaliteiten van licht opnieuw belichten en de Spatiale ervaring van het Aldo van Eyck Paviljoen beïnvloeden.

Deze presentatie zou oorspronkelijk in juni plaatsvinden, maar dat kon door omstandigheden niet doorgaan. De nieuwe datum voor de presentatie is zaterdag 8 september om 20.30 uur in het Aldo van Eyck Paviljoen.

Toegangskaarten zijn te koop via Kröller-Müller Museum. Gratis toegang is enkel mogelijk via de gastenlijst van de Academie van Bouwkunst. Daarvoor is een persoonlijke uitnodiging noodzakelijk.

 

 

Delen