pop-up expositie: Bouwen voor biodiversiteit

donderdag 20 september 2018, 19:00 - 21:00 uur
Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam

Studenten en alumni van de Academie van Bouwkunst tonen natuurinclusieve projecten van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur op de schalen XL, L, M en S. Het zijn nieuwe en inspirerende visies op de maakbaarheid en de voordelen van de biodiverse stad.

Parallel aan de presentatie van nextcity.nl op de lopende Biennale di Venezia presenteert Het Nieuwe Instituut in het kader van de tentoonstelling Dissident Gardens de pop-up expositie Building for Biodiversity over de visie van nextcity.nl op de natuurinclusieve stad.

Donderdagavond 20 september 2018 gaat Mathias Lehner, architect en onderzoeksdirecteur van nextcity.nl in discussie met experts en publiek over de urgentie van het thema biodiversiteit als noodzaak voor de “Quality of Life” in de toekomstige stad. Hij interviewt Frank Bruggeman (ontwerper van de tentoonstelling Dissident Gardens en kunstenaar van de nieuwe tuin van het HNI), Maike van Stiphout (landschapsarchitect en onderzoeksdirecteur nextcity.nl) en André de Baerdemaeker (bureau Stadsnatuur).

Programma:
19:00 uur bezoek expositie
19:30 uur discussie
20:15 uur borrel voor natuurinclusieve netwerkers
21:00 uur sluiting HNI

De pop-up expositie is nog tot 23 september te zien in Het Nieuwe instituut. Meer informatie:
https://dissidentgardens.hetnieuweinstituut.nl
www.nextcity.nl

Delen