1·Lectures met Do Janne Vermeulen and Mathew Vola

donderdag 20 september 2018, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur) en Mathew Vola (directeur Arup) vertellen over HAUT, een 73 meter hoog hybride appartementengebouw dat in Amsterdam gebouwd wordt. Na oplevering in 2020 wordt het het hoogste hybride houten gebouw van Nederland en één van de hoogste houttorens ter wereld.

Tender met hoge ambitie
Hoe is dit project in gang gezet? Hoe kan je inspireren om te investeren in innovatie? Do Janne en Mathew vertellen over de belangrijke rol van de gemeente Amsterdam, die een tender uitschreef met hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en milieukwaliteit, en van ontwikkelaar Lingotto die dit innovatieve ontwerp in opdracht heeft gemaakt.

‘Haute Couture’
De houtconstructie van HAUT is gekozen vanwege het duurzame karakter: kooldioxide wordt opgeslagen in de cross laminaatconstructie. De toepassing van CLT-panelen voor grote delen van de hoofdconstructie en het gebruik van energieopwekkende gevels maken HAUT tot een prototype van duurzame en innovatieve architectuur. HAUT staat voor ‘haute couture’, architectuur op maat: de houten structuur maakt het gebouwontwerp flexibel, waardoor eerste kopers mede-opdrachtgevers kunnen zijn die grote invloed hebben op de inrichting van hun appartement.

De 1·Lectures gaat ook dieper in op hoe Team V en Arup een overtuigend integraal ontwerp hebben gemaakt dat zich richt op duurzaamheid, kwaliteit van leven, iconische aanwezigheid en het verleggen van de grenzen van hoogbouwstructuren wereldwijd.

Datum: donderdag 20 september 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart. Zij hoeven niet van te voren de kaarten te reserveren. Losse tickets in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam zijn uitverkocht.
Voertaal: Engels.

Over de 1·Lectures
De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met de Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Delen