Tentoonstelling en debat Achtersluispolder

dinsdag 11 september 2018 - vrijdag 5 oktober 2018
Hembrugterrein

Hoe gaat Achtersluispolder Amsterdam en Zaanstad verbinden?
In september organiseren de Academie van Bouwkunst, Architectuurcentrum Babel en de Gemeente Zaanstad een vervolg op de ontwerpstudies die zijn gedaan door studenten. Het werk kan een grote inspiratiebron vormen voor debat rondom de planvorming in het Achtersluispolder gebied. Welke unieke kwaliteiten moet een toekomstig Achtersluispolder krijgen?

Tentoonstelling Gebouw 8
In september start er een tentoonstelling met het studentenwerk en de huidige plannen voor Achtersluispolder. De recent gemaakte Haven-Stad maquette zal hier ook getoond worden. Openingstijden en bezoekdata verschijnen binnenkort op: maakachtersluispolder.zaanstad.nl.

Debat 5 oktober, Yada Yada
Vrijdag 5 oktober staat in het teken van debat. Hier zal ook Ruurd Gietema (KCAP), maker/ supervisor van de ruimtelijke analyse voor de Achtersluispolder aan deelnemen. Studenten zullen met hun werk input leveren voor dit debat. Wat zijn de uitdagingen voor Achtersluispolder en het omliggende (water-)landschap? Wat wordt de nieuwe betekenis van Achtersluispolder in de metropoolregio?

13:00 uur     inloop
13:30 uur     opening en context opgave
14:00 uur     KCAP visie
14:30 uur     studentenwerk samengevat
15:00 uur     inspiratie + visies studenten
15:30 uur     slotdebat, waarden voor Achtersluispolder?
16:00 uur     conclusies
17:00 uur     borrel

Reserveren via: info@stichting-babel.nl

Locatie
Tentoonstelling - september & oktober, gebouw 8, Affuitenhal 4, Zaandam
Debat - 5 oktober, Yada Yada, Grote Hulzen 42, Zaandam

Delen