Bright Lights, Big City – David Mulder van der Vegt

woensdag 2 mei 2018, 19:30 - 21:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect David Mulder van der Vegt (XML, Amsterdam) bespreekt een van de belangrijkste ingrediënten van het stadsleven: het nachtleven. Wat is de geschiedenis en traditie van het nachtleven in verschillende westerse steden? En hoe ontwikkelde het nachtleven zich de afgelopen decennia in Amsterdam?

De C4C6 lezingen zijn toegankelijk voor 2e en 3e jaars studenten aan de Academie van Bouwkunst. Voor hen is het volgen van alle lezingen verplicht.

De lezingen vinden plaats in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst. De lezingen op 16.05 en 23.05 worden gehouden in Pakhuis de Zwijger en zijn, in tegenstelling tot de lezingen op de Academie, wel toegankelijk voor publiek.


De C4C6-lezingenreeks is bedoeld om masterstudenten aan de Academie van Bouwkunst een duidelijk beeld te geven van de huidige stedelijke problemen in Amsterdam. Ten tweede laat het internationale perspectief de studenten zien dat stedelijke oplossingen die in een deel van de wereld worden gegenereerd, een inspiratie kunnen zijn voor steden in andere landen.

Delen