1·Lectures met Peter Bishop

donderdag 08 maart 2018, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op 8 maart verwelkomen we Peter Bishop, Professor of Urban Design aan The Bartlett School of Architecture, University College London en bestuurder bij Allies and Morrison Architects. Bishop brengt in zijn de lezing de evolutie en toegepaste strategieën van Londen tot wereldhoofdstad in kaart en onderzoekt hoe het zich aan Brexit kan aanpassen. Hij zal dit aan de hand van diverse casestudies illustreren.

Zo was hij 25 jaar planologisch directeur in vier verschillende Central London Boroughs en heeft hij gewerkt aan grote projecten waaronder Canary Wharf en Kings Cross, één van de grootste en meest complexe locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Zijn boek “The Temporary City” onderzoekt de oorsprong van het huidige denken over tijdelijk urbanisme (Routledge 2012). Onlangs publiceerde hij een boek over de politieke processen achter grootschalige ontwikkelingen: “Planning, Politics and City Making – a case study of Kings Cross (RIBA Publishing 2016).

Peter geeft veelvuldig lezingen en colleges, is ontwerpadviseur geweest voor de gemeente Londen, Boekarest en Zhuhai en voor het Sotsji Winter Olympics Legacy project en de vernieuwing van het centrum van Dallas. Hij is een Honorary Fellow van het University College London en van de RIBA, heeft een eredoctoraat aan de Universiteit van Kingston en is Distinguished Visiting Scholar aan de University of Technology Sydney.

Datum: donderdag 8 maart 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing)
Tickets zijn verkrijgbaar in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

1·Lectures
De Academie van Bouwkunst en Architectuurcentrum Amsterdam organiseren samen de 1·Lectures. Dit zijn lezingen waarin uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur de revue passeren. Bekijk hier het volledige overzicht van de 1·Lectures.

Delen