Sustainable Urbanism – Neville Mars

woensdag 21 maart 2018, 19:30 - 21:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect en stedenbouwkundige Neville Mars (MARS Architects, Shanghai) promoveerde op RMIT met een proefschrift over het thema landschapsplanning en duurzame stadsplanning in Azië. In deze lezing bespreekt hij zijn planningsvoorstellen in China, de Filippijnen en India voor een duurzamere stedelijke toekomst.

De C4C6 lezingen zijn toegankelijk voor 2e en 3e jaars studenten aan de Academie van Bouwkunst. Voor hen is het volgen van alle lezingen verplicht, behalve de lezing van Florian Idenburg op 28 maart. Deze is facultatief. 

De lezingen vinden plaats in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst. De lezingen op 28.03, 11.04, 16.05 en 23.05 worden gehouden in Pakhuis de Zwijger en zijn, in tegenstelling tot de lezingen op de Academie, wel toegankelijk voor publiek.

De C4C6-lezingenreeks is bedoeld om masterstudenten aan de Academie van Bouwkunst een duidelijk beeld te geven van de huidige stedelijke problemen in Amsterdam. Ten tweede laat het internationale perspectief de studenten zien dat stedelijke oplossingen die in een deel van de wereld worden gegenereerd, een inspiratie kunnen zijn voor steden in andere landen.

Delen