1·Lectures met Daniel Libeskind

donderdag 08 februari 2018, 20:00 - 22:00 uur
De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam

Daniel Libeskind komt naar Amsterdam. De bekende Pools-Amerikaanse architect trapt de nieuwe reeks 1·Lectures af.

De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam sinds 2014 de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Op 8 februari 2018 spreekt Daniel Libeskind in de eerste 1·Lectures van de nieuwe reeks over onder meer het Nationaal Holocaust Namenmonument. Vanwege de verwachte grote belangstelling is de lezing uitgeweken naar kerk De Duif aan de Prinsengracht.

Daniel Libeskind
De Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind is een internationale speler in de architectuur en stedenbouw. Zijn praktijk strekt zich uit van het bouwen van grote culturele en commerciële instellingen tot particuliere woningen en objecten. Libeskind is voornamelijk bekend door het ontwerpen van iconische gebouwen zoals het Joods Museum in Berlijn en het Denver Art Museum, maar hij is ook de ontwerper van het masterplan World Trade Center in New York City. Tijdens de 1·Lectures bespreekt Libeskind zijn leven en werk en presenteert hij het recente ontwerp van het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De avond wordt ingeleid door Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Het monument is een initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité. Het contact met Daniel Libeskind ontstond in 2011, toen Libeskind in Amsterdam de Nooit Meer Auschwitz-lezing uitsprak.

Tijd en locatie
De lezing door Daniel Libeskind zal op donderdag 8 februari om 20:00 uur plaatsvinden in kerk De Duif aan de Prinsengracht 756. Alle kaarten, zowel de kaarten voor studenten als de kaarten via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam, zijn uitverkocht.

Voertaal: Engels

Delen