1·Lectures met Peter Salter

donderdag 15 februari 2018, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

13 jaar lang werkte Peter Salter aan zijn magnus opus: vier complexe woningen in de wijk Notting Hill in Londen genaamd Walmer Yard. Kom tijdens de 1Lectures op 15 februari alles te weten over het ontwerp en de realisatie van het doolhofachtige complex waarin de Britse architect met verschillende ideeën experimenteert. Zo zijn de bolvormige zwarte kasten, opbergruimte onder de vloeren, zwarte stalen trappenhuizen en inklapbare meubels enkele van de ongebruikelijke kenmerken die de huizen karakteriseren.

Peter Salter richtte in 1982 zijn architectenbureau op, na een aantal jaar te hebben gewerkt voor de brutalistische architecten Alison en Peter Smithson. Het architectonische werk van Salter richt zich op projecten in de culturele en recreatieve sector en op woningbouw, en omvatte twee opdrachten voor internationale exposities in Japan.

Sinds de jaren tachtig is Salter actief in het onderwijs. In 1995 werd hij Schoolhoofd en hoogleraar Architectuur aan de University of East London. Hij richtte zich daar op het ontwikkelen van een school met een specialisme in het verkennen van architectuur via bouwkunde, met de nadruk op materialen als een manier om zich in te zetten voor duurzaamheid en energiezuinig bouwen. In 2006 werd hij benoemd tot hoogleraar Architectural Design aan de Welsh School of Architecture in Cardiff.

In 2011 werd hij uitgeroepen tot Honorary Fellow of the Royal Institute of British Architects voor zijn bijdrage aan lesgeven en schrijven. Tevens ontving hij vele awards.

Datum: donderdag 15 februari 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing)
Tickets zijn verkrijgbaar in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

1·Lectures
De Academie van Bouwkunst en Architectuurcentrum Amsterdam organiseren samen de 1·Lectures. Dit zijn lezingen waarin uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur de revue passeren. Bekijk hier het volledige overzicht van de 1·Lectures.

Delen