Boekpresentatie en lezing Crafting the Façade

woensdag 28 november 2018, 19:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op woensdag 28 november wordt de publicatie gepresenteerd die is gemaakt naar aanleiding van het Europese onderwijsproject Crafting the Façade.

Gedurende drie jaar onderzochten het Instituut voor Architectuur en Planning van de Universiteit van Liechtenstein, de Mackintosh School of Art in Glasgow en de Academie van Bouwkunst, aspecten van het thema gevels in heel Europa. Door verschillende architecturale tradities en technieken te analyseren en zich te concentreren op de materialen die het meest worden gebruikt in de Europese context, heeft de internationale samenwerking gekeken naar historische ontwikkelingen in het ontwerp en de bouw van gevels, de theoretische onderbouwing die deze ontwikkelingen kunnen verklaren, evenals de gebruikelijke materialen en hun belangrijkste kenmerken. Dit alles met het doel om nieuwe benaderingen voor de constructie van gevels te ontwikkelen. Op de drie universiteiten werden ontwerpstudio's opgezet om met verschillende technieken, materialen en benaderingen te experimenteren.

Crafting the Façade presenteert de resultaten van deze interdisciplinaire studie samen met de resultaten van de ontwerpstudio's.

De Zwitserse architect Conradin Clavuot zal als onderdeel van de presentatie een lezing verzorgen over zijn ontwerpen in steen, baksteen en hout.

Programma

19:00 - Inloop
19:30 - Introductie door Jan-Richard Kikkert
19:40 - Lezing door Conradin Clavuot
20:45 - Q&A
21:15 - Presentatie en overhandiging eerste exemplaar door Machiel Spaan
21:30 - Borrel

Crafting the Façade is een Erasmus + -programma van de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Liechtenstein en de Glasgow School of Art.

Delen