Eindpresentatie Winter School 2018

vrijdag 26 januari 2018, 14:30 - 19:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Stilte is een onderwerp dat studenten steeds vaker fascineert. Toerisme en stedelijke verdichting zetten de stad onder druk. We hebben wetten die het recht op huisvesting, het recht op een groene omgeving en het recht op veiligheid reguleren, maar hoe zit dat met het recht op stilte? En wat is die stilte waarvan we veronderstellen dat we er recht op hebben? Stilte lijkt misschien wenselijk vanuit een westers standpunt, maar toch kunnen we sommige stiltes – zoals censuur – beter vrezen. Misschien is het recht op stilte soms ook het recht om te spreken.

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft kunstenaar Sarah van Sonsbeeck uitgenodigd om Artist in Residence (AiR) te zijn voor het studiejaar 2017-2018. Ze is gevraagd om studenten te inspireren met haar artistieke onderzoek naar stilte door het cureren van de Winter School.  Van 15 tot 26 januari is Sarah curator van de Winter School 2018, waarin studenten zullen werken aan de opdracht om 'een stilte' te ontwerpen voor de Kop van Java in Amsterdam. Als een van de weinige lege plekken in Amsterdam heeft het een groot potentieel. Het is er nu nog stil, als we dat willen behouden moet dat ontworpen worden, maar hoe?

Op vrijdag 26 januari om 14:30 uur is de eindpresentatie van de Winter School 2018 'The Right to Silence, the Right to Speak!' en zie je alle ideeën, projecten en oplossingen die door studenten tijdens de Winter School 2018 bedacht zijn.  Een speciale prijs wordt uitgereikt door extern jurylid Defne Ayas tijdens de prijsuitreiking om 15.30 uur.

Datum: vrijdag 26 januari 2018
Tijd: 14.30-19.30 uur - eindpresentaties open voor publiek. Prijsuitreiking om 15.30 uur, gevolgd door een drankje.
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Gratis toegang

Delen