1·Lectures met Robbert van der Horst

donderdag 21 september 2017, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam


Vanaf 21 september organiseert de Academie van Bouwkunst samen met Arcam een nieuwe lezingenreeks onder de titel 1 Lectures. De nieuwe reeks 1·Lectures van het academiejaar 2017-2018 wordt afgetrapt door beeldend kunstenaar Robbert van der Horst. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn werk waarin hij het wezen van het bouwen onderzoekt. Hij ontwerpt én bouwt dan ook altijd zelf.

Universe 11 van Robbert van der Horst. 

Van der Horst maakt installaties en performances die raakvlakken hebben met de architectuur. Zijn werk gaat altijd een relatie aan met het landschap: fysiek, historisch en sociaal. Van der Horst maakt vaak grote, tijdelijke bouwwerken die de bezoeker de ruimte geven om met een nieuwe blik het omliggende land te ervaren. Zijn bouwwerken geven zekerheid, maar zijn altijd tijdelijk van aard en gaan soms zelfs ten onder. Zijn werk is zowel te zien op verlate plekken als op grote, drukke internationale festivals als Lowlands, Roksilde Festival en Mysteryland.

Deze zomer kon je overnachten in zijn Univers 9 op de Urban Campsite op het Science Park in Amsterdam-Oost.

Datum: donderdag 21 september
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen)
Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop van ARCAM
Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen