1·Lectures met Gijs Rikken en Cees van der Spek

donderdag 23 maart 2017, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Tijdens de 1·Lectures van 23 maart spreken architect Gijs Rikken (MVRDV) en Cees van der Spek (OVG Real Estate) over het project P15/Ravel Plaza op de Zuidas. Ze staan stil bij het selectieproces en het bijzondere ontwerp.

Het gedurfde en eigenzinnige architectonische ontwerp markeert op krachtige wijze een omslagpunt in de doorontwikkeling van de Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen

Cees van der Spek is werkzaam als Director Marketing bij OVG Real Estate, het grootste Real Estate Technology bedrijf in Nederland. Ze ontwikkelen intelligente, high-tech kantoorgebouwen, altijd met een duurzaam karakter. Zo is ook De Rotterdam ontwikkeld door OVG naar ontwerp van Rem Koolhaas.

Gijs Rikken werkt als senior projectleider bij MVRDV. Hij is verantwoordelijk voor vele projecten over de hele wereld. Naast P15/Ravel Plaza was Rikken ook betrokken bij de nieuwe façade van het winkelpand van modemerk Chanel in de PC Hooftstraat, de Markthal in Rotterdam en de Balancing Barn in Suffolk, Verenigd Koninkrijk.

Tickets en locatie
Tickets à €5,- zijn verkrijgbaar in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. Tenzij anders vermeld, vinden de lezingen plaats in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Steeds op donderdagavonden, aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Delen