1·Lectures met Jeroen de Willigen

donderdag 23 februari 2017, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op 23 februari verwelkomen we Jeroen de Willigen. Tijdens zijn 1·Lectures bespreekt hij zijn visie op de toekomst van architectuur en stedenbouwkunde in een veranderde samenleving. Dit doet hij aan de hand van projecten van zijn bureau De Zwarte Hond en vanuit zijn ervaringen als Stadsbouwmeester in Groningen.

Jeroen de Willigen is stedenbouwkundige en algemeen directeur van het bureau De Zwarte Hond. Eind 2014 werd hij benoemd als stadsbouwmeester van Groningen. Hij adviseert het college van B&W over de kwaliteit van de ruimtelijk-functionele ontwikkeling van de stad en hij is tevens eindverantwoordelijk voor de welstandstoets.

De Zwarte Hond heeft vestigingen in Rotterdam, Groningen en Keulen. Het multidisciplinaire bureau speelt al decennia een intrigerende rol in het debat over architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Door continue te reflecteren op de veranderende tijdsgeest en aanpassingen van de bureau aanpak niet te schuwen, lukt het De Zwarte Hond om het vakgebied mede te innoveren. De combinatie van Groningse nuchterheid, Rotterdamse daadkracht en Duitse grondigheid en een primaire interesse in mensen heeft geleid tot een zowel kwantitatief als ruimtelijk kwalitatief indrukwekkend portfolio.

Tickets en locatie
Tickets a € 5,- zijn verkrijgbaar in de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. Tenzij anders vermeld, vinden de lezingen plaats in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Steeds op donderdagavonden, aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Delen