1·Lectures met Paul van der Ree

donderdag 23 november 2017, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Paul van der Ree, senior architect bij studioSK, vertelt op 23 november meer over het begrip ‘landscaping the station’, waarbij het stationsgebied transformeert tot stationslandschap.

Het stationslandschap wordt gevormd door hoogteverschillen, bruggen, bomen en groendaken en is een oplossing voor een krimpend stationsprogramma zonder iconisch gebouw. De stationslocatie als totaal is daarbij de drager van de stationsidentiteit en stedelijke dynamiek.

studioSK, de architectuurstudio van ingenieursbureau Movares, focust op publiekskwaliteit en een zorgvuldige inpassing in de context.  Lokale kwaliteit, de genius loci, vormt de basis voor een karakteristieke en integrale vormgeving. Zo krijgen ook complexe opgaven een ‘couleur locale’ en een specifiek, gebiedseigen concept. Projecten van studioSK lopen uiteen van wachtplekken op stations om o.a. de sociale veiligheid te verbeteren tot diverse opgaven voor het Rijksmonumentale gebouw van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en de fietsparkeergarage aan het Mahlerplein, hartje Zuidas.

Datum: donderdag 23 november
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing)
Tickets zijn verkrijgbaar in de webshop van ARCAM.
Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig).
Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen