1·Lectures met Wessel de Jonge

donderdag 16 november 2017, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect Wessel de Jonge spreekt op 16 november over de renovatie van het Burgerweeshuis van Aldo van Eyck uit 1960. Hij vergelijkt deze in plan en aanpak met andere iconen waar het bureau voor verantwoordelijk is, zoals Zonnestraal in Hilversum en de Van Nelle Fabriek, alwaar zijn bureau Wessel de Jonge Architecten BNA BV is gevestigd.

Het bureau heeft een bijzondere expertise op het gebied van herbestemming van gebouwen, dikwijls in een dynamische stedelijke context. Nieuwbouw maakt in toenemende mate deel uit van hun werkterrein. 'Architectuur gaat voor ons om ruimte en licht. In een architectuur die helder en rustig is, met een zorgvuldige uitwerking in materiaalkeuze en detaillering, ontstaan ruimten waarin mensen graag verblijven.'

Datum: donderdag 16 november
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,-
Reguliere tickets via de website van Arcam zijn uitverkocht, er zijn enkel nog staplaatsen te koop aan de deur. Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen