1·Lecture met Rogier van den Berg

donderdag 05 oktober 2017, 20:00 - 22:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam


1·Lectures | Post Disaster | Post Conflict | Rogier van den Berg


Amsterdam is hard op weg uit te groeien van middelgrote stad tot metropool. Deze groei heeft gevolgen voor alle aspecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling, van intensiteit tot duurzaamheid, van economie tot emancipatie. In diverse 1Lectures dit academische jaar kijken we met behulp van een breed scala aan stedenbouwkundigen uit het buitenland naar deze ontwikkeling. Hoe zijn daar de bijkomende problemen van sterke groei aangepakt en welke oplossingen en ideeën kunnen dienen als inspiratie of als les voor Amsterdam?

Als tweede spreker over dit onderwerp vertelt de Nederlandse architect Rogier van den Berg aan de hand van zijn wereldwijde ervaringen werkend voor UN Habitat over de thema’s ‘emancipatie en variatie’.  

Over Rogier van den Berg
Rogier van den Berg (1975) is al meer dan 16 jaar werkzaam als architect, stedenbouwkundige, consultant, ondernemer en academicus. Momenteel leidt hij het Urban Planning and Design Lab bij UN-Habitat; het Human Settlements Program van de Verenigde Naties. Het Lab opereert vanuit Nairobi en werkt in 50 steden in 40 landen op alle continenten.

Voordien (2003-2013) was hij directeur van het gerenommeerde architectuur- en stedenbouwkundig bureau Zandbelt&vandenBerg in Rotterdam. Hij was hoofd van de afdeling Urbanisme aan de Academie van Bouwkunst van 2008 tot 2012 en docent aan de Technische Unversiteit Delft van 2001 tot 2008. Naast zijn werk bij de VN is hij eigenaar van een boutique architectuur- en designbedrijf BERG + KLEIN.

Datum: donderdag 5 oktober
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam
Prijs: €5,- (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen)
Tickets zijn verkrijgbaar in de webshop op www.arcam.nl. Daarnaast zijn tickets te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.
Voertaal: Engels.

Delen