1·Lectures over Bloemkoolwijken: One Era

donderdag 12 mei 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Eén op de vijf woningen in Nederland is gebouwd tussen 1970 en 1985 en is onderdeel van een woonerfwijk. Deze woonerfwijken, ook wel bloemkoolwijken genoemd vanwege de kronkelige structuur, zijn inmiddels toe aan groot onderhoud.

Martijn Ubink, stadssocioloog, planoloog en mede-auteur van het boek ‘Bloemkoolwijken: analyse en perspectief’, zal zijn visie delen op hoe de stedelijke vernieuwing van deze bloemkoolwijken aangepakt moet worden.

1·Lectures
1·Lectures is een samenwerking van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Kaarten
De lezing vindt plaats op donderdag 12 mei, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

Delen