1·Lectures over beplanting: One Material

donderdag 31 maart 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Brian Kabbes, publicist, kweker en eigenaar van Kwekerij Kabbes, zal als plantenkenner tijdens deze 1·Lectures zijn kennis delen over natuurlijk ogende tuinen, parken en plantsoenen. Kabbes kweekt nieuwe vaste planten en importeert botanische rariteiten voor verzamelaars. Hij is een grote naam onder de moderne tuinliefhebbers in binnen- en buitenland. Hij behoort naast Piet Oudolf en Henk Gerritsen tot de groep kwekers die een revolutie in het tuinieren teweeg heeft gebracht. Zij werken met de natuur en niet tegen de natuur in.

De planten op de kwekerij van Kabbes zijn geselecteerd en 'ontworpen' voor natuurlijk ogende tuinden, parken en plantsoenen. Vaste planten, eenjarige planten, siergrassen en bollen worden in een losse setting gecombineerd tot een natuurgetrouw beeld, dat zomer en winter boeiend is. De plaatselijke condities zoals bodemsoort, vochtigheid en de oriëntatie op de zon bepalen de keuze van de plant. De plant vestigt zich vervolgens langdurig en maakt het beheer eenvoudiger. Dit is zo succesvol dat het nu ook in de openbare ruimte, in kantooromgevingen en in gemeenschappelijke tuinen wordt toegepast. De Highline in New York is een icoon van deze stijl. In Amsterdam zijn de omgeving van De Nederlandsche Bank en de stationsomgeving van Sloterdijk goede referenties.

1·Lectures
1·Lectures is een samenwerking van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Kaarten
De lezing vindt plaats op donderdag 31 maart, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

Delen