1·Lectures met WeBuildHomes: One Catalog

donderdag 03 maart 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Tjeerd Haccou, mede-oprichter van WeBuildHomes, is van mening dat iedereen zijn of haar eigen duurzame droomhuis moet kunnen bouwen voor een betaalbare prijs. Om dit te realiseren heeft WeBuildHomes een catalogus aan materialen samengesteld. Aan de hand van de catalogus zijn diverse architecten uitgenodigd om huizen te ontwerpen. Dit heeft geresulteerd in een bibliotheek vol unieke huizen waaruit particulieren hun droomhuizen kunnen kiezen.

Twee architecten die hebben ontworpen voor de catalogus zijn Auguste van Oppen (BETA office for architecture and the city) en Metin van Zijl (Studioninedots). Tijdens de derde 1·Lectures van dit seizoen bespreken zij samen met Tjeerd Haccou de achterliggende gedachte van WeBuildHomes, de gemaakte ontwerpen, hun inspiraties en ervaringen.

1·Lectures
1·Lectures is een samenwerking van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Kaarten
De lezing vindt plaats op donderdag 3 maart, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

Delen