1·Lectures met Wiel Arets: One Architect

donderdag 17 maart 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Wiel Arets is een van de meest toonaangevende architecten van Nederland en heeft ook in het buitenland een grote reputatie. Zijn bureau WAA is gevestigd in Nederland, Duitsland en Zwitserland en heeft projecten gerealiseerd in Europa, Noord Amerika, Azië en Afrika. Zijn stijl is minimalistisch en geometrisch. In Amsterdam heeft het bureau onlangs de IJ-hal op Amsterdam Centraal opgeleverd.

Tijdens deze avond vertelt Wiel Arets over zijn zoektocht naar invloeden buiten het directe domein van architectuur en hoe hij deze vertaalt naar waarden voor de bebouwde omgeving.

1·Lectures
1·Lectures is een samenwerking van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Kaarten
De lezing vindt plaats op donderdag 17 maart, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

Delen