1·Lectures over de Kleiburgflat, met Hans van der Heijden e.a.

donderdag 04 februari 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Donderdag 4 februari is het de eer aan de Kleiburgflat en zijn bijzondere transformatie om het spits af te bijten van een nieuw seizoen 1·Lectures, met Hans van der Heijden, Kamiel Klaasse, Jan van Grunsven en Tom Avermaete. 

Kleiburg was de allerlaatste nog originele honingraatflat in de Bijlmermeer. Het karakteristieke pand heeft een tweede leven gekregen als klushuizenproject. NL Architects heeft de flat tot aan de voordeur gerenoveerd, waarna de kopers de woning verder naar eigen wens kunnen verbouwen.

Architect Hans van der Heijden gaat in op de verschillen tussen de nieuwe vormen van aanpak van collectief particulier opdrachtgeverschap in de Kleiburgflat en de gangbare volkshuisvestelijke renovatiepraktijk. Kamiel Klaasse van NL Architects presenteert de renovatie van de Kleiburgflat en Jan van Grunsven presenteert een typologische studie naar de Kleiburgflat en vervolgens de verbouwing van zijn eigen appartement in hetzelfde gebouw. Tom Avermaete, hoogleraar ontwerpmethoden aan de TU Delft, treedt op als moderator.

De 1·Lectures vinden plaats in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. Tweewekelijks op donderdagavond, aanvang 20.00 uur. De voertaal is Engels.

Kaarten à € 5 zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar. Daarnaast zijn ze te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart.Delen