1·Lectures met Herman Zeinstra: One Oeuvre

donderdag 18 februari 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Het werk van Herman Zeinstra (Dok architecten) heeft een herkenbaar handschrift: heldere maatverhoudingen, expressief materiaalgebruik en een grote aandacht voor detail. Het maken van gedetailleerde handschetsen hoort altijd thuis in zijn ontwerpproces. In de tweede 1·Lectures van het seizoen blikt Zeinstra terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière en bespreekt hij zijn persoonlijke favorieten.

Herman Zeinstra ontving in de loop der jaren diverse prijzen voor zijn werk, waaronder de Dino-bokaal (2002) voor de éminence grise van de Nederlandse architectuur en in 2005 de Zuiderkerkprijs voor beste woningbouwproject in Amsterdam. 

1·Lectures
1·Lectures is een samenwerking van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Kaarten
De lezing vindt plaats op donderdag 18 februari, aanvang 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur en via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels.

Delen