1·Lectures over de Beurspassage

donderdag 01 december 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Donderdag 1 december staat de 1·Lectures in het teken van de gloednieuwe Beurspassage. Eén dag voor de officiële opening spreken de New Yorkse architect Paul Whalen (RAMSA) en ontwikkelaar Frank van Kessel (Top Vastgoed) samen met kunstenaars Hans van Bentem, Arno Coenen en Iris Roskam over het ontwerp en het ontwikkelingsproces van dit bijzondere project.

Net als bij de 1·Lectures over de A'DAM Toren staan we stil bij de intensieve samenwerking tussen de verschillende partijen. De nieuwe Beurspassage, met daarin het gerealiseerde kunstwerk 'Amsterdam Oersoep', vormt de kroon op het werk van het herontwikkelingsproject Nowadays dat de omliggende panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 omvat.

Architect Paul Whalen is partner bij het New Yorkse architectenbureau Robert A.M. Stern Architects (RAMSA). Ontwikkelaar Frank van Kessel is partner bij Top Vastgoed. In opdracht van Bouwinvest definieerde Top Vastgoed het herontwikkelingsplan voor de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196.

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van de 'Horn of Plenty' in de Markthal Rotterdam) zijn samen met Hans van Bentem (bekend van onder andere zijn beroemde kroonluchters uit de campagnes van Viktor & Rolf) verantwoordelijk voor het kunstwerk 'Amsterdam Oersoep' in de Beurspassage.  Voor het kunstwerk is gebruikgemaakt van bijzondere materialen en ambachtelijk vakmanschap. Daarnaast is de passage aangekleed met grote kroonluchters, geïnspireerd op fietsonderdelen, ontworpen door Hans van Bentem.

Kaarten
Kaarten zijn te koop via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam, of aan de deur vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing. Prijs: €5 (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. De voertaal is Engels.

Delen