1·Lectures met Rients Dijkstra

donderdag 03 november 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Rients Dijkstra is oprichter van het Rotterdamse ontwerpbureau Maxwan architects+urbanists. In augustus 2012 trad Dijkstra aan als Rijksadviseur infrastructuur en stad, voor een periode van vier jaar. Sinds een jaar bekleedt hij tevens de functie van hoogleraar Urban Design aan de TU Delft.

Naast Nederlandse projecten van formaat boekt Maxwan ook succes in het buitenland. Zo dong het bureau mee of won het competities voor prestigieuze projecten zoals IFC Moscow, Skolkova Gardens Moscow, Moscow Riverzone, Basel City Center en de Mechelen Boulevard. Het bureau staat bekend om de sterke innovatiedrang waarbij continue wordt gezocht naar (her)definiëring van de ruimtelijke kwaliteit in stedelijke gebieden.

Tickets
Tickets zijn te koop via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam, of aan de deur vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing. Prijs: €5 (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. De voertaal is Engels.

Locatie
Gewijzigde locatie: deze lezing vindt plaats in het TipTop theater van de Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3 in Amsterdam. Het TipTop theater is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Delen