1·Lectures met Zecc Architecten

donderdag 17 november 2016, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Op 17 november keren Marnix van der Meer en Bart Kellerhuis terug naar hun gezamenlijke wortels bij de Academie van Bouwkunst. Samen met Steven Nobel runnen ze het Utrechtse bureau Zecc Architecten. Tijdens hun 1·Lectures spreken zij over de grondbeginselen van waaruit zij werken en hoe hun werkwijze is gevormd door hun onderwijs aan de Academie van Bouwkunst.

Onder de noemer Grounded Architecture, ontwerpt Zecc met het oog op functionaliteit, duurzaamheid en het prikkelen van de zintuigen. Deze uitgangspunten verenigen lijkt vaak een onmogelijke opgave, maar juist daarin schuilt de kracht van Zecc.

Marnix van der Meer (1972) studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Tussen 1996 en 2002 werkte hij bij Meyer en Van Schooten Architecten. In 2003 richtte hij samen met Rolf Bruggink Zecc Architecten op. Vanaf 2012 vormt hij samen met Bart Kellerhuis en Steven Nobel een driemans directie bij Zecc Architecten.

Steven Nobel (1981) studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Hij is sinds 2003 werkzaam bij Zecc architecten en heeft bijgedragen aan diverse projecten waaronder Baksteenhuis Groenekan & Bosvilla Soest. Sinds 2012 is hij partner bij Zecc Architecten.

Bart Kellerhuis (1978) studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Tussen 2004 en 2007 was hij werkzaam bij Rappange & Partners in Amsterdam. Sinds 2008 werkt hij bij Zecc Architecten en vormt daar sinds 2012 een driemans directie met Marnix van der Meer en Steven Nobel.

Tickets
Tickets zijn te koop via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam, of aan de deur vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing. Prijs: €5 (losse lezing) €35 (passe-partout acht lezingen). Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. De voertaal is Engels.

Delen