1·Lectures met Matthijs Bouw: Manhattan Case Studies

donderdag 19 maart 2015, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect Matthijs Bouw vertelt over zijn aandeel als ontwerper in projecten om stedelijke gebieden in de Verenigde Staten beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatsverandering.

Architect Matthijs Bouw (One Architecture) vertelt over de duurzaamheidsprojecten waaraan hij momenteel werkt in de Verenigde Staten. Eén van die projecten is de 'Big U', die Manhattan moet gaan beschermen tegen extreme waterstanden. Tegelijkertijd werkt hij hard aan de transformatie van zijn architectenbureau One Architecture tot een duurzamer bedrijf. In zijn lezing zal hij deze twee verhaallijnen combineren. 

De lezing vindt plaats op donderdag 19 maart, start 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. De voertaal is Engels. De Academie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

1·Lectures
1·Lectures is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen en de Arcam-lezingen, bedoeld voor Academiestudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Delen